Deze vruchtensalami gaat perfect samen met een stukje pikante kaas en een glaasje port, bijvoorbeeld een 10 years old tawny of Italiaanse vin santo.
Nog zo'n lekkere rol met vijgen, walnoten en rode wijn.
voorbereiding30 minutesminutes
wachten2 hourshours
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
350ggedroogde vijgen,steeltjes verwijderd en grof gehakt
¼tlkaneel
1tlvanille-extract
snuf zout
2elfijngeraspte sinaasappel- of mandarijnschil
125ggedroogde dadels,fijngesneden
125ggedroogde abrikozen,fijngesneden
100glicht geroosterde pistachenootjes,fijngehakt
instructies
Doe de vijgen, kaneel, vanille-extract, zout en citrusrasp in een keukenmachine en maal m.b.v. de pulseknop tot een kleverige pasta. Schep in een grote kom en meng de dadels, abrikozen en pistachenoten erdoor. Dit kost wat kracht! Verdeel het mengsel in 2 delen en rol ze met vochtige handen in worstvorm.
Knip 2 grote vellen bakpapier. Leg 1 worst onderaan een vel papier en rol zo strak mogelijk op (dat gaat heel makkelijk met behulp van een sushimatje). Draai de uit- einden dicht als een toffee en druk goed aan, het moet een strakke rol worden. Herhaal met het andere deel. Laat ze in de koelkast zeker 2 uur opstijven.
Snij de vruchtensalami in dunne schijfjes met een scherp glad mesje.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer