Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise curry met witvis, sugarsnaps en rijstnoedels zet je binnen no-time op tafel!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
200gpad thai rijstnoedels*
60mlarachide-olie
600gstevige witte visfilets**zonder graat, in plakken van 2 cm
2tenenknoflookfijngesneden
½bosjelente-uifijngesneden, groen en wit gescheiden
1bosjekorianderblaadjes geplukt, steeltjes en wortels fijngesneden
60mlThaise rode currypasta
1elThaise vissaus
150gsugarsnaps
375mlkokosroom*
75gpinda’sgehakt
taugé en limoenpartjes om te garneren
instructies
Laat de noedels 10 min. weken in heet water tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Houd apart. Verhit intussen in een wok op hoog vuur 1 el olie.
Bestrooi de vis met zout en peper. Roerbak de helft van de vis 2 min. of tot deze lichtgekleurd is en schep op een bord. Bak zo ook de rest van de vis in een 1 el olie.
Verhit de rest van de olie in de wok en voeg dan de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de steeltjes en wortels van de koriander toe. Roerbak 1-2 min. tot de groenten zacht zijn.
Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min. tot het gaat geuren en voeg dan de vissaus, sugarsnaps en 60 ml water toe. Kook nog 2 min. of tot de saus iets is gereduceerd.
Voeg de vis toe met de kokosroom en de rest van de lente-ui, schep alles door elkaar en verhit tot de vis goed warm is. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep er de viscurry op. Garneer met korianderblad, gehakte pinda’s, taugé en limoenpartjes en serveer direct.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Rijstnoedels en kokosroom zijn bij toko’s, natuurwinkels en sommige supermarkten te koop. ** Kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde viskeuze.Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer