Grapefruit en kruidnagel geven deze curd een stevige, kruidige, smaak. Lekker op scones! Of maak een simpele cake in een kleine taartvorm, snijd die horizontaal 2 keer door en bestrijk royaal met curd. Ook lekker: roer gelijke hoeveelheden curd door slagroom en yoghurt en maak een heerlijk dessert met frambozen. Genoeg heerlijke opties dus!
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
2grapefruitsbio
1sinaasappelbio, pers
1citroenbio
5kruidnagelsgekneusd
3eieren
6eidooiers
250gsuiker
225gboterin blokjes
ook nodig:2 gesteriliseerde potten van 500 ml
instructies
Rasp de schil van 1 grapefruit, 1 sinaasappel en 1 citroen dun af.
Pers alle vruchten uit en meet 270 ml sap af. Zet dat met de rasp en kruidnagels 1 nacht koel en afgedekt weg.
Zeef het sap. Meng de hele eieren, dooiers en suiker in een hittebestendige kom en klop los. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water – zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt – en voeg al kloppend het citrussap toe. Blijf kloppen, dit duurt zeker 20 min., totdat het een mooie gebonden crème wordt.
Neem de kom van het vuur en voeg al kloppend in delen de boterblokjes toe.
Schenk de curd in de potten, sluit af, laat afkoelen en zet in de koelkast.