Cornbread heeft een cakeachtige structuur. Je krijgt het regelmatig als bijgerecht in Amerikaanse restaurants. Vaak heeft het een lichte kaassmaak. Samen met het zoete van de mais is dat een heerlijke combinatie.
kooktijd15 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
180gpatentbloem
150gpolentageel
80gbasterdsuikerlichtbruin
10gbakpoeder
4gbaking soda
4gzeezout
240gzoetebiomaïskorrels (340 g pot uitgelekt)
240mlkarnemelk
2eieren
125gbotergesmolten ook nodig: muffinvorm voor mini-muffins, licht ingeolied
instructies
Verhit de oven voor op 190°C. Meng patentbloem, polenta, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom.
Meng in een andere kom de maïs korrels, karnemelk en eieren, klop los. Klop beide mengsels voorzichtig door elkaar, klop niet te lang. Roer de boter erdoor (zorg dat de boter warm, maar niet heet meer is).
Schep met een ijslepel of kleine pollepel wat beslag in de holtes van de muffinvorm. Bak ze 15-20 min.
Check of ze gaar zijn door een cocktailprikker erin te steken, als die er schoon uit komt, zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal de muffins uit de vormpjes.
Laat verder afkoelen. Serveer evt. met honingboter: roer 1 el honing door 3 el zachte (gezouten) boter.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Merijn Tol. Recepten: Brandon Woodruff / Pendergast, Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus