aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Quadroni is een soort ravioli. Vul vierkante pastavellen met burrata en fijngesneden boerenkool en geef er zelfgemaakte pesto bij van babyboerenkool, walnoten, pijnboompitten, knoflook en geraspte parmezaan. Perfect voor een diner in Italiaanse stijl!
Zin in traditionele boerenkool? Maak dan deze gegrilde rookworst met boerenkool.
voorbereiding50 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
100gbloem
100ggriesmeel van harde tarwefijngemalen
2eierenM
3elolijfolie
1teenknoflookfijngesneden
100gboerenkoolfijngesneden
100mlboerenkoolkookvocht*
2bollenburrataà 150 g
50gLigurische olijvenklein, zwart
ook nodig:pastamachine
pesto
40gbabyboerenkool + extra voor garnering
1teenknoflook
1elwalnoten
1elpijnboompittengeroosterd + 1 el extra voor garnering
5elolijfolie extra vierge
handvolparmezaanse kaasgeraspt
instructies
Maak eerst het deeg voor de quadroni – vierkante ravioli. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, het griesmeel, de eieren, 1 el olijfolie en 1 el water een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 30 min. rusten. Verhit intussen in een braadpan de rest van de olijfolie. Bak hierin de knoflook 1 min. zachtjes. Schep de fijngesneden boerenkool erdoor en ba k 1 min. Voeg het boerenkoolkookvocht* toe en smoor de boerenkool in 8-10 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pureer intussen voor de pesto alle ingrediënten, behalve de kaas met de staafmixer tot een smeuïge pasta. Voeg de parmezaan toe en breng op smaak met peper. Bewaar tot gebruik afgedekt en koel.
Verdeel het pastadeeg in 4 porties. Rol elke portie deeg met de hand of met de pastamachine uit tot een deeglap van 1 mm dikte.
Snijd de deeglappen in 4 gelijke lange rechthoeken van ± 40 cm elk en halveer ze, zodat je 8 vellen hebt van ± 20 cm lang.
Snijd elke bol burrata in kwarten. Verdeel over 4 vellen 2 stukken burrata per vel. Verdeel het boerenkoolmengsel in 8 porties en leg op elk stuk burrata een portie. Maak de randen van de vellen deeg vochtig met water en leg de andere deegvellen erover. Druk het deeg rond de vulling goed aan; zorg dat de vulling zo weinig mogelijk – liefst helemaal geen – lucht bevat.
Snijd de pasta met een mes of radertje bij tot grote vierkanten. Bestrooi een dienblad of grote platte doos dun met wat griesmeel. Leg de quadroni erop en bestrooi met nog wat griesmeel. Bewaar de pasta tot gebruik onder een schone theedoek of afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Breng een ruime (vis)pan met water aan de kook. Voeg 1 el zeezout toe en kook de quadroni in 6 min. gaar. Verdeel de quadroni over 4 (voorverwarmde) borden. Schep de boerenkoolpesto erover en besprenkel met extra vierge olijfolie. Bestrooi met de extra boerenkoolblaadjes, pijnboompitjes, olijven en peper uit de molen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Bewaar het kookvocht van boerenkool in kleine porties in de diepvries. Het geeft gesmoorde boerenkool een extra volle smaak en is ook een heerlijke basis voor boerenkoolsoep. Of gebruik een beetje groentebouillon.Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi