Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn).
kooktijd25 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
1venkelknolin de lengte in dikke plakken gesneden
1stevige handappelmet rode schil, in partjes
1rode uiin partjes
1biocitroenin partjes
4tenenknoflookongepeld
60mlolijfolie
4haaskarbonades van elk 200 g
125mlappelcider
1eldijonmosterd
platte peterseliegehakt, voor garneren
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.
Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.
Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.
Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.