aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, pasen, weekend |
frans |
vegetarisch
Deze quiche is zoet én ook hartig. De combinatie met rode ui, honing en tijm is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
kooktijd25 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
2elolijfolie
500grode uienin ringen
5plakjesdiepvriesdeegontdooid of
1rol deeg voor hartige taart
3eieren
250gricotta
1tlhoning
1eltijmblaadjes
4vijgenin stukken
150gblauwaderkaas van geit en/of schaapgrof verkruimeld
75grucola
ook nodig: quiche- of taartvorm van 24 cm Øingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar, schep nu en dan om.
Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over de quichebodem. Schenk het ricottamengsel erover.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en garneer met de rucola.