Truffelaardappelen zijn prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Probeer deze krokante tempura. De iets zoetere aardappelen en salie zijn heerlijk met het kruidige notensausje.
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1takjeoreganoblaadjes, fijngesneden
1takjesalieblaadjes, fijngesneden + 8 hele blaadjes
1takjerozemarijnnaaldjes, fijngesneden
2takjestijmblaadjes, fijngesneden
90gwalnotengeroosterd en gemalen
1teentjeknoflookgeperst
1elrodewijnazijn
1elwalnootolie + 2 tl extra
2-3elzonnebloemolie + extra om te frituren
4truffelaardappels
60gbloem
40gmaïzena
200mlwaterijskoud, koolzuurhoudend
2ijsklontjes
instructies
Meng de kruiden met de gemalen noten, knoflook, azijn en 1 el walnootolie. Roer er evt.nog 2-3 el zonnebloemolie door als het mengsel te dik is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verhit de olie om te frituren in een ruime pan of een frituurpan tot 190°C. Was intussen de aardappels, snijd ze in de lengte in plakken van ± 3 mm en dep ze droog. Meng in een ruime kom de bloem met de maïzena en zout. Klop er vlak voor het frituren de 2 tl walnootolie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen nog klontjes in het beslag zitten.
Haal telkens wat aardappelplakjes en salieblaadjes door het beslag en frituur ze in delen lichtbruin en gaar. De aardappels hebben ± 3 min. nodig. De salieblaadjes ± 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Serveer met de dip.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski