Piepkuiken heeft heerlijk mals vlees. Met een kruidenmarinade van oregano, peterselie en kappertjes geef je dit kleine kippetje van de grill extra veel smaak.
kooktijd1 hourhour
Marineren2 hourshours
totale tijd3 hourshours
ingrediënten
8piepkuikensà 500 g
4tenenknoflook
2biocitroenenrasp en sap
1tlchilivlokken
50gkappertjesafgespoeld en uitgelekt
1bosjeoreganoblaadjes geplukt en fijngesneden
1bosjeplatte peterselieblaadjes geplukt en fijngesneden
80mlolijfolie om in te bakken
citroenpartjes en -blaadjes, naar keuze als garnering
instructies
Leg de piepkuikens met de borst omlaag op een snijplank. Knip of snijd met een keuken- of wildschaar of scherp keukenmes de ruggengraat eruit, die heb je niet meer nodig. Keer de piepkuikens en plet ze met je hand, zodat het borstbeen breekt.
Wrijf in een vijzel de knoflook, citroenrasp, chilivlokken en kappertjes tot een pasta. Doe in een grote schaal. Meng er de oregano, peterselie, olijfolie, het citroensap en 1 tl grof gemalen zwarte peper door. Schep 4 el van deze marinade in een kleine kom en zet tot gebruik in de koelkast.
Schep de piepkuikens om met de rest van de marinade. Laat ze minstens 1 uur, maar liever nog een hele nacht, afgedekt marineren in de koelkast.
Zet de barbecue aan of verhit de grillpan op matig vuur. Gril de piepkuikens met het vel omlaag in 5-6 min. goudbruin met lichte schroeiplekjes. Keer ze en gril ze – als je een grillpan gebruikt afgedekt met aluminiumfolie – nog 20-25 min. tot ze gaar zijn en er helder sap uitloopt als je een dij op het dikste punt inprikt. Laat ze losjes afgedekt met folie 10 min. rusten.
Leg de piepkuikens op een schaal. Sprenkel de rest van de marinade erover. Serveer met citroenpartjes en -blaadjes naar keuze.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Martin Boetz. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewerdelicious. helpt: bekijk deze video hieronder om te zien hoe je kip vlindert.