aantal 6 |
hoofdgerecht |
weekend, zomer |
koreaans |
Mister Kitchen proeft Zuid-Korea: van kimchi salades tot buikspek en alles wat er tussen in zit. Buikspek is ideaal vlees voor op de bbq. Maar ook in een grillpan rooster je het lekker krokant. En zó vol van smaak, heerlijk!
kooktijd15 minutesminutes
Marineren/ grillen50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
1peerbiologisch
½ui
2teentjesknoflook
stukjegember vers van ± 2 cm
1elsojasaus
2elsuikerbruin
1elsesamolie
3elgochujang*
1lente-uiin dunne ringen
500gbuikspek zonder zwoerd, rechthoekig stuk van ± 5×10 cm, in plakken van 1 cm
paarslablaadjeslollo verde of lollo rosso
1chilipepergroen, in ringetjes
ook nodig:houten satéstokjesin water geweekt als je de bbq gebruikt
instructies
Doe de (hele) peer, ui, knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gochujang in de blender of keukenmachine. Mix tot puree en meng met de lente-ui. Meng in een kom met de stukken buikspek. Laat afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast staan.
Rooster tot krokant op de bbq of in een grillpan, in 15-20 min. Serveer in een slablad met groene peper en ssamjang erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gochujang is Koreaanse chilipasta. Ssamjang is sojabonenpasta. Te koop van Chung Jung One bij Albert Heijn.Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol