Met onder meer nigellazaad, koriander en munt, zit deze crushed komkommer, avocado en perziksalade vól smaak. Yvette: Doordat de komkommer niet gesneden maar geslagen wordt, loopt de dressing er niet af, maar trekt het lekker in de groente. Voeg de dressing toe, et voilà een heerlijk frisse salade.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
4snackkomkommers(12-15 cm), schuin in stukken gesneden
3rijpe perzikenontpit en in partjes
1flinke avocadoof 2 kleinere, in blokjes
15gkoriander, verveine, citroenmelisse, munt,lekker veel kruiden, grof gesneden
50gpepita's of pomoenpitten,kort gepoft in een droge koekenpan
15gplatte peterseliegrof gesneden
1tlnigellazaad*
1flinke bol burrate
Dressing
½tlkorianderzaad, geroosterd in een droge koekenpan
½komijnzaad,geroosterd in een droge koekenpan
1snufjechilivlokken
½teentjeknoflook
1biolimoen,rap & rasp
60mlgoede olijfolie
instructies
Wrijf voor de dressing de specerijen met de knoflook en wat zout en versgemalen peper fijn in een vijzel. Roer de fijne rasp van de limoen en het limoensap erdoor en giet de olijfolie er in een dunne straal bij tot de dressing zich mooi bindt.
Proef of er meer zout/zuur of juist olie bij moet en pas naar je smaak zo nodig iets aan.
Sla met de stamper van de vijzel of iets zwaars – zoals een deegroller of het blad van een zwaar mes – de kommerstukken iets kapot, zo pakken ze straks meer dressing op en glijdt het er minder snel af.
Bestrooi de komkommer, perzik, avocadoblokjes en verse tuinkruiden met wat zout en meng met bijna alle dressing.
Laat even staan om de smaken te laten intrekken.
Serveer de salade bestrooid met nigellazaad en knapperige pepita’s en een grote bol burrata ernaast. Mocht je nog wat dressing over hebben, dan kan die over de burrata worden gegoten. Geef er brood bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Nigellazaad is een geurig zwart zaad, je koopt het in de toko en winkels met middenoosterse producten.Recepten, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer