aantal 4 |
hoofdgerecht |
najaar, weekend |
nederlands |
Een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Tip van Janneke: ‘Stoof rodekool op het laagste vuur 40-50 min. in een laagje appelsap met kruidnagels, met de deksel op de pan. Roer er het laatste kwartier een in stukken gesneden, friszure appel en een plakje verkruimelde ontbijtkoek door.’
kooktijd20 minutesminutes
Stoven2 hourshours30 minutesminutes
totale tijd2 hourshours50 minutesminutes
ingrediënten
4konijnenbouten
50gboter
3uienin ringen
50mlazijn
750mlwild- of vleesbouillon
2takjes rozemarijn
6kruidnagels
2elcranberrycompote
2dikke plakken ontbijtkoek
instructies
Dep de konijnbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de konijnenbouten in ± 5 min. rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.
Schep de uienringen door het bakvet en bak 5 min. zachtjes mee. Leg de konijnbouten terug in de pan. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en cranberrycompote toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoof en leg de rozemarijn tussen de konijnbouten in de pan. Stoof de konijnenbouten in 2-3 uur zachtjes gaar.
Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan en breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool.