aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, najaar |
nederlands |
Aardpeer, heb je daar ooit van gehoord? Deze groente is terug van weggeweest en zal je boerenkool stamppot een andere smaak geven dan je gewend bent! Dit is je lekkerste aardpeer recept. Tip van Janneke: ‘Voor een vegastamp vervang ik het gerookte spek door een handvol walnoten en wat blokjes kaas’
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1,2kgkruimige aardappels
750gaardperen
2elolijfolie
200ggerookt spekin blokjes
125mlcrème fraîche
3zakjes jonge boerenkoolblaadjesà 40 g
instructies
Schil de aardappels en aardperen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekblokjes bruin en krokant in 5-7 min.
Giet de aardappels met de aardpeer af, stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de crème fraîche en de spekblokjes met het spekvet erdoor. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor het serveren de rauwe boerenkoolblaadjes door de stamppot. Schep de stamppot op 4 borden.