Tip: Blancheer, stoom of bak bimi maar kort, dan houdt hij zijn lekkere smaak en beet het beste.
kooktijd25 minutesminutes
Rusten / Oven2 hourshours
totale tijd2 hourshours25 minutesminutes
ingrediënten
deeg
150gijskoude boter,in stukjes
285gbloem
130gijskoude roomkaas
1½elazijn
1tlbakpoeder
vulling
4eierenM
400gbimi
2elolijfolie
2elcitroensap
1potje geroosterde gele paprika,uitgelekt en drooggedept
250gmozzarella,in stukken gescheurd
50ggeschaafde amandelen
instructies
Draai de boter in een keukenmachine met de bloem, roomkaas, 1 el koud water, de azijn en het bakpoeder tot een samenhangend deeg. Druk het deeg plat, wikkel het in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen om zodat een randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak het deeg 15 min. voor.
Bestrijk de bodem met wat van het eimengsel en bak nog 5 min. Neem uit de oven. Snijd het uiteinde van de bimistengels en schep de stengels door met de olijfolie, het citroensap, zout en peper.
Verdeel de rest van het eimengsel over de bodem. Leg de paprikaplakken erop en de bimi. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de amandelen. Bak de taart onderin de oven 30-40 min. tot het ei gestold is en het deeg mooi bruin.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bewerking: Dosia Brewer