Rabarber is verrukkelijk in taarten en desserts. Het is dan ook niet vreemd dat rabarber vaak als fruit wordt bekroond. Toch is rabarber een groente, een ontzettend veelzijdige groente zelfs.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1kilorabarber
125gsuiker
100mlwater,witte of rode wijn
instructies
Maak de rabarber schoon door de bladeren en een stukje van de onderkant van de stengels te verwijderen. Schil de rabarber wanneer de stengels taaie draden hebben. Snijd de rabarber in stukjes van 2-3 cm en breng ze met de suiker en het vocht aan de kook. Kook de rabarber in zo’n 8 minuten gaar.
Schep de rabarber in schone weckpotten, sluit het deksel en laat ze 15 minuten omgekeerd staan. Keer de potten en laat ze helemaal afkoelen.
Wie wil voegt een kaneelstokje, versgeraspte gember, stengel gekneusd citroengras of wat gevijzelde rose peperbessen toe.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: Overgiet rabarber met kokend water en laat 10 minuten staan. Zo neemt het oxaalzuur, dat de friszure smaak veroorzaakt, af.