Deze taartjes met fruit en yoghurt kun je als ontbijt of toetje serveren, maar zijn ook lekker bij de thee. Begin een dag van te voren met dit recept, dan wordt de bodem goed stijf.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
350gmuesli met zaden en pittengeroosterd
180gbotergesmolten
vijgenpruimen, witte perziken en blauwe bessen, voor erbij
280gGriekse yoghurtvetarm
90ghoning
eetbare bloemennaar keuze, voor erbij
ook nodig: 4 taartvormpjes ingevet, met een losse bodem van 10 cm ø
instructies
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
prak in een kom de muesli en de boter door elkaar en druk het mengsel uit over de bodem en de wand van de taartvormpjes. Laat ze 1 nacht in de vriezer opstijven.
Zet de vormpjes 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur en haal de taartbodems er dan voorzichtig uit.
Snijd intussen de vijgen in vieren, de pruimen in plakjes en de perziken in partjes en gooi de pitten weg. Verdeel de yoghurt over de taartbodems en schik de verschillende vruchten erop. Besprenkel ze voor het opdienen met honing en bestrooi eventueel met de eetbare bloemen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan