aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
marokkaans |
Bij deze Marokkaanse kip met spinazie zit lekker veel groente! Door ras el hanout wordt je spinazie nog lekkerder en eet je zomaar je aanbevolen portie groente weg in één maaltijd.Ook een fantastich recept: Marokkaanse zalm met geroosterde paprika.
kooktijd25 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
400kers-trostomaatjes
6elolijfolie
4kippendijfilets scharrel, à 75-80 g
4tlras el hanout
200gparelcouscous
2tenenknoflookfijngesneden
1,2kgspinazie2 zakken van 600 g, gewassen, uitgelekt
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tomaat over een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster ze ± 15 min. in de oven of tot ze net openbarsten. Schakel de oven uit, maar laat de tomaatjes in de uitgeschakelde oven staan.
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan waar straks ook de spinazie in kan. Bestrooi de kippendijfilets met 2 tl ras el hanout en wat zout. Bak ze in ± 15 min. rondom bruin en gaar.
Kook intussen de parelcouscous in ruim water met zout 12-15 min. of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kippendijfilets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze bij de tomaatjes in de nog warme oven.
Schenk de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Fruit daarin de knoflook met de laatste theelepels ras el hanout 1 min. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad telkens al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel parelcouscous met de spinazie over 4 borden. Leg de kipfilets en tomaatjes erbij.