aantal |
hoofdgerecht, soep |
doordeweeks |
thais |
Een kom van deze snelle tom yum met garnalen, tomaatjes en oesterzwammen gaat er altijd in, of het nu zomer is of winter. De basis voor deze lichte en pittige Thaise soep is kippenbouillon óf visbouillon, net wat je lekker vindt.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1elkokosolie
2stengels citroengrassereh, gekneusd
5ggalangaverse (laoswortel), in dunne plakjes
2tenenknoflookgekneusd
4kaffirlimoenblaadjesjeruk purut
1½lkippen- of visbouillon
6kleinechilipepersrode, fijngesneden
1elnam prik paoThaise chilipasta, Aziatische supermarkt of andere chilipasta
250gtrostomaatjes
150goesterzwammengesneden
500ggarnalengrote rauwe, gepeld maar staartje er nog aan, zwarte darmdraad verwijderd
2limoenenhet sap
4elvissausnam pla
1elkokosbloesemsuiker
instructies
Verhit voor de snelle tom yum met garnalen de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak hierin het citroengras, de galanga en knoflook ± 30 sec. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng op matig tot hoog vuur aan de kook. Voeg de pepers en chilipasta toe en laat ± 5 min. trekken tot het aroma vrijkomt.
Voeg de tomaatjes en paddenstoelen toe en verwarm 5 min. Voeg de garnalen toe en verwarm ± 2 min. tot ze gaar en roze zijn. Schep het limoensap, de vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel de soep over kommen en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins