aantal 6 |
hoofdgerecht |
familietijd, zomer |
aziatisch |
Mister Kitchen heeft Zuid-Korea al heel lang bovenaan de to-go-lijst staan en nu is het zover: een week lang eten zij zich door de unieke eetcultuur van dit culinaire schiereiland. Ze proeven onder andere deze saté van gemarineerde en geroosterde kip. Wij nemen je mee.
kooktijd10 minutesminutes
Marineren2 hourshours
totale tijd2 hourshours10 minutesminutes
ingrediënten
500gkippendij zonder vel
1lente-ui
stukjegember vers van ± 4 cm
2teentjesknoflookgekneusd
200mlsojasaus
2elKoreaanse maltsiroop*
2elsesamolie
1tlsesamzaadjesgeroosterd
ook nodig:houten satéstokjesin water geweekt als je de bbq gebruikt
instructies
Leg de kip op een snijplank onder plasticfolie en rol met een deegroller uit tot half de oorspronkelijke dikte.
Snijd de lente-ui in ringen en de gember in zeer dunne plakjes.
Meng de knoflook, lente-ui, gember, sojasaus, malt- siroop of honing en sesamolie in een kom. Leg de kip erin, dek af en laat in de koelkast 2 uur marineren.
Snijd de kip in repen en rijg de repen aan stokjes en rooster gaar in 15-20 min. op de bbq of in een grillpan en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Koreaanse maltsiroop koop je bij Aziatische supermarkt. Of neem honing of maïsstroop.Recepten, tekst en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Productie: Merijn Tol