aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Maak deze snelle biefreepjes met hummus van bonen en linzen als je gek bent op de zinderende smaken van het Midden-Oosten. In een half uurtje klaar, dus een prima gerecht voor een doordeweekse dag.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
400glinzenbruin, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
Houd 100 g van de linzen apart. Draai de overige linzen met de limabonen, tahini, knoflook, peterselie, komijn, het citroensap, 3 el olijfolie, zout en peper en 5 ijsblokjes in de keukenmachine tot gladde ‘hummus’. Doe in een schaal.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ui met de baharat in 1 min. licht glazig, voeg de biefreepjes, suiker, de resterende linzen en de citroenrasp toe. Bak onder af en toe omscheppen in 6-8 min. bruin. Schep in een kom en verdeel de sperziebonen, feta en cress erover. Serveer met de hummus en platbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Baharat is een Arabisch specerijenmengsel, meestal een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten. Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer