Houd jij ook zo van oosters eten? Dan kun je je hart ophalen aan deze biefstuk met Aziatische groenten van kok Jill Dupleix.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1teenknoflookfijn geraspt
2tlsesamolie
4elsojasaus
2rib eye steaksà 180 g, evt. vet verwijderd
150gpeultjesafgehaald
250gedamame*diepvries, gedopt
1elchilisauszoet
1elsesamzaadgeroosterd
instructies
Meng in een kom de knoflook, sesamolie en 3 el sojasaus en wentel de biefstuk erdoor. Verhit een antiaanbak–koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstk 4 min. (draai het vuur lager als de marinade dreigt te verbranden). Keer de biefstuk en bak ze aan de andere kant nog 1-2 min. voor een rosé resultaat (lichtrood van binnen), of tot ze naar wens zijn.
Blancheer intussen de peultjes en bonen in kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar, giet af en spoel onder koud water.
Meng voor de dressing de chilisaus met de rest van de sojasaus.
Snijd de biefstuk in plakjes en serveer ze met de peultjes en boontjes. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Edamame zijn Japanse jonge groene sojabonen. Deze boontjes (in de peul of gedopt) zijn te koop bij de (Japanse) toko, meestal uit de diepvries. Of vervang ze evt. door tuinbonen.Recepten: Dan Hunter. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Trudelies Schouten