De Australische chef-kok Dan Hunter maakt verrassende smaakcombinaties, zoals deze wijting met hazelnotenkruimellaag en aardpeerchips.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
2elzonnebloemolie + extra olie voor frituren
400grote aardperengeschild, in dunne schijfjes
8wijtingfilets à 100 g, met vel
40gboter
½citroensap
groene slablaadjesvoor erbij
hazelnotencrumble75 g hazelnoten, geroosterd, ontvliesd
2elzonnebloemolie
1elhazelnotenolie
instructies
Hak de hazelnoten met de beide oliën in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg wat zout en peper toe.
Vul een grote (frituur)pan voor de helft met zonnebloemolie en verhit op 160ºC (de olie is heet genoeg als een broodblokje hierin in 45 sec. goudbruin en knapperig wordt).
Frituur de aardpeerschijfjes hierin in 2 min. goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout.
Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak 4 visfilets met het vel omlaag 2-3 min. tot het vel knapperig is. Keer de wijting en voeg 20 g boter toe. Bak ze nog 1 min. of tot ze net gaar zijn, terwijl je de boter erover schept. Herhaal met de resterende wijting, olie en boter.
Besprenkel de wijting met het citroensap en serveer ze met de aardpeerchips, hazelnotencrumble en slablaadjes.