Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
Rusten5 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
4wilde-eendenborstenkamertemperatuur
1radicchiokropje, in dunne reepjes
2granny smith-appelsin partjes
40gwalnotengrof gehakt
1flinke boswaterkerszonder harde steeltjes
dressing
1elappelciderazijn
1tlmosterd
1tlhoning
3elolijfolie
instructies
Voorbereiden
Kan de ochtend van tevoren. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone jampot, sluit af, schud goed en zet tot gebruik weg.
Bereiden
Begin 15 min. van tevoren. Bestrooi de eendenborst met zout en peper en bak 3 min. per kant op de barbecue of in de grillpan mooi bruin, eendenborst is flink rosé lekker mals. Laat de eenborst 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakjes.
Schud de dressing goed. Meng de radicchio met de appel, walnoten en waterkers en meng met de dressing. Serveer met de in dunne reepjes gesneden eendborst.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel m.m.v. Ellen Mookhoek en KNJV. Bewerking: Trudelies Schouten