aantal 6 |
hoofdgerecht |
familietijd, feestelijk |
|
Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
boerenkaasfondue
25gboter
1elbloem
200mldroge witte wijn
150gboerenkaas extra belegen uit Zoeterwoude, geraspt
150gruygentaler uit Oudewater, geraspt
150gdoruvael uit Montfoort, geraspt
2eljeneveroud
evt. versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak
geitenkaasfondue
25gboter
1elbloem
200mlwitte wijndroog
275ggeitenkaasbelegen, geraspt
1stukchèvreFrans, fijn gebrokkeld
1elbieslookvers, fijngesneden
1eltijmvers
2elkirsch
evt.versgemalen peper of geraspte nootmuskaat naar smaak
italiaanse blauwaderfondue
25gboter
1elbloem
150mlwitte wijndroog
150gfontinabergkaas uit Aosta-vallei, geraspt
150gprovolonezachte smeltkaas uit Noord-Italië, geraspt
150ggorgonzola picanteblauwaderkaas uit de omgeving van Milaan, geraspt
evt. versgemalen peperof geraspte nootmuskaat naar smaak
instructies
Maak elke kaasfondue in een aparte pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem een paar minuten op laag vuur garen en roer af en toe. Schenk de wijn erbij, draai het vuur hoger en klop alles met de garde tot een dikke gebonden saus. Als de saus kookt, kan het vuur weer zachter. Doe de kaas in drie delen bij de wijnsaus en roer goed tot alle kaas is opgenomen. Roer de jenever door de boerenkaasfondue en de kruiden en kirsch door de geitenkaasfondue. Voeg naar smaak gemalen peper en/of nootmuskaat toe. Houd de 3x kaasfondue warm in een fonduepan en geef er rauwe of geblancheerde groenten bij (paprika, aubergine, courgette, pompoen, wortel, sherry- tomaat, broccoli, peer), Turks brood en goed zuurdesembrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer