Ga voorbij aan de geijkte saté en rijg eens een spannende spies. Deze geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade bijvoorbeeld, lékker! Wij laten ons inspireren door smaken uit verre landen, van Azië tot het Midden-Oosten. Een spies alleen geschikt voor de bbq? Welnee, grillen kan ook prima!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
650ghaasbiefstukin 3-4 cm-blokken
3elolijfolie
250mlbarbecuesauskant-en-klaar
4elahornsiroop
1teenknoflookfijn geraspt
2tlpimentgemalen
2tlkorianderzaadgemalen
80mlaiolikant-en-klaar, supermarkt
70gkomkommerzoetzuur, pot, fijngesneden
½kropijsbergslain dunne reepjes
1worteljulienne gesneden + (evt. kant-en-klaar)
1appelgroen, in heel dunne reepjes
1roze sjalotin dunne reepjes
ook nodig:4 lange bbq-spiesen
instructies
Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan.
Steek het vlees aan spiesen en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de spiesen onder regelmatig keren ± 8-10 min. voor medium-rare of tot ze naar wens zijn.
Verwarm de barbecuesaus met de ahornsiroop, knoflook, piment en korianderzaad in een steelpan op matig vuur. Laat onder af en toe roeren 4-6 min. inkoken. Doe in een kom.
Meng in een grote kom de aioli met de zoetzure komkommer en 3 el water. Schep de ijsbergsla, wortel, appel en sjalot erdoor.
Leg de spiesen op een schaal en bestrijk de blokjes vlees met wat barbecuesaus. Serveer met de rest van de barbecuesaus en geef de salade erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol