Een hoofdgerecht binnen 15 min. op tafel? Kom maar door met deze heerlijke gegrilde kip met courgettesalade. Geen grill? Deze kip is net zo lekker op de bbq. De frisse courgettesalade is weer eens wat anders en maakt het gerecht helemaal af.
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
2½elolijfolie + extra voor serveren
2½elhoningverwarmd
1eltijm
1citroenbio, sap en rasp + extra partjes voor serveren
4kipfilets à 125 g, in de lengte doormidden en in 2 stukken gesneden
2courgettesin de lengte gesneden, in lange plakjes
100grucola
voor erbijknapperig brood
instructies
Verhit de grill op hoog vuur of maak de barbecue aan. Meng de olie met de honing, tijm, citroenrasp en zout en peper. Bestrijk de kip en de courgettes met het honingmengsel. Gril de kip in 2 min. per kant net gaar. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Gril de courgetteplakken 1½ min. per kant. Doe de courgette en rucola in een schaal. Schep om met citroensap en wat olijfolie. Serveer de salade met de kip erop en veel veel knapperig brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben