aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
4-5elolijfolie
2sjalottenfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1peperrode, zonder zaadlijsten en fijngesneden
3ansjovisfilets in olie, blikje of potje
1citroenrasp, biologsich
1blik (400 g)tomatengepelde
handvololijvenzwarte taggiasche
4moten (à 150 g)heilbotfilet
1flinke hand basilicumblaadjes
ook nodig: ovenschaalingevet
instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, rode peper, ansjovis en citroenrasp hierin 2 min.
Pureer intussen met de staafmixer de gepelde tomaten. Schenk de tomaten bij het sjalotmengsel, voeg de olijven toe en breng tegen de kook aan. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden: begin 30 min. van tevoren.
Verwarm de oven weer voor op 200°C.
Verwarm de tomatensaus opnieuw en breng verder op smaak met zout. Schenk over in de ovenschaal en leg de moten vis erin.
Besprenkel de vis met de resterende 2-3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis in de voorverwarmde oven gaar in 15-20 min.