aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Chef-kok Alain Caron maakt voor ons een heerlijke makreel met auberginekaviaar. Alain: ‘Nederland heeft zo’n rijkdom aan producten, jullie hebben zo veel!’
kooktijd35 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
4elnatuurazijn
4makreelfilets vers, à 130 g per stuk
6elolijfolieextra vierge
2auberginesgroot
30gtijmblaadjesfijngehakt
1citroenbio, rasp
6elcrème fraîche
2elmierikswortelpureeof 1 el geraspte verse mierikswortel
30gamandelengeschaafd, geroosterd
2elbieslookfijngesneden
instructies
Doe de azijn in een platte schaal en leg de filets er op de velkant in. Marineer de filets
10-15 min. en trek dan het vel eraf (door de azijn gaat dat makkelijker). Leg de ontvelde filets op een plaat met bakpapier, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Verhit de oven voor op 170°C en gaar de makreel ± 4 min.
Zet de oven nu op 180°C, snijd de aubergines doormidden, leg ze op een ovenschaal, bestrooi met olijfolie, zout, peper en de tijmblaadjes. Gaar de aubergine in ± 35 min. Laat even afkoelen.
Haal de pulp uit de schil, hak fijn, meng met de citroenrasp en bewaar. Doe de crème fraîche in een kom met de mierikswortel, zout en peper. Roer door elkaar, zet koel weg tot gebruik.
Schep op het midden van het bord wat crème fraîche, daarop wat auberginekaviaar en leg de makreelfilet erop. Bestrooi met amandelen en bieslook. Besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Alain Caron, Café Caron. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Merijn Tol