Deze feestelijke mini burgers zitten vol wortel! Je serveert ze met augurk, rode ui en zure room! Lekker als hapje of iets groter als indrukwekkend voorgerecht!
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
3elzonnebloemolie
1groteuirode, in ringen
2tlkummelzaadjes
450gaardappelsvastkokend, grof geraspt
200gwortelgrof geraspt
1elbotergesmolten
50g kaasoude, geraspt
125mlzure room
1tlmierikswortelgeraspt, potje
½bosjebieslookfijngesneden
1eilosgeroerd
8miniafbakbroodjes
4augurkenin lange plakjes
handvolbabysla gemengd, of mesclun
instructies
Voorbereiden: kan ochtend van te voren
Verhit 1 el van de olie op middelhoog vuur en bak de helft van de ui met de kummel al omscheppend 5 min.
Week intussen de rest van de ui in ruim ijskoud water en zet weg tot gebruik.
Doe de geraspte aardappel en wortel in een theedoek en pers er zo goed mogelijk al het vocht uit. Meng het kummeluimengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep het wortelmengsel in een kom om met de boter en kaas. Meng de zure room met de mierikswortel en de bieslook. Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden: begin ± 25 min. van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer het ei door het wortelmengsel en verdeel in 8 porties.
Verhit de rest van de olie op half hoog vuur in een grote koekenpan en schep de acht porties wortelmengsel erin. Als je geen grote koekenpan hebt, bak ze dan in 2 keer. Maak ze zo rond mogelijk en bak ze in 3-4 min. per kant goudbruin en gaar.
Bak intussen de broodjes af en snijd ze doormidden.
Giet de ui af en dep droog. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de zure room en beleg elk broodje met een burger, rode ui en wat augurk en leg bij elk een klein plukje sla. Serveer met extra room.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Dosio Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten