Deze feestelijke sangria amarillo krijgt een prachtige rode kleur door de frambozenlikeur en grapefruitsap. Stop de sangria in een grote karaf en decoreer met rode aalbessen, citroen en grapefruit!
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd10 minutesminutes
ingrediënten
1-2grapefruitsbiologisch, in schijfjes
1citroenbiologisch, in schijfjes
paartakjesaalbessenrode
750mlwijnwit, sauvignon blanc, pinot grigio
150mlframbozenlikeur
50mlgrapefruitsap
50mlcitroensapvers
ook nodig: ijsblokjesgrote karaf
instructies
Vul een grote karaf met ijsblokjes. Voeg de schijfjes grapefruit, citroen en rode bessen toe.
Schenk de witte wijn, frambozenlikeur, grapefruitsap en citroensap erbij. Roer alles even kort door.
Zet de karaf klaar met wat glazen vol ijsblokjes en wat extra garneringen in elk glas.
Kies voor de witte wijn liefst een sauvignon blanc of pinot grigio. Of maak het feestelijker met champagne of prosecco. Serveer ijskoude sangria blanca dan in champagneglazen met een schijfje (gedroogde) grapefruit en rode bessen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor de Launay. Productie: Merijn Tol