Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!
kooktijd30 minutesminutes
Oven1 hourhour10 minutesminutes
totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
ingrediënten
6groteeieren
250gboterzachte
250gkristalsuikerfijn
qcitroenrasp en sap
250gamandelmeel
100gpolenta
300mlslagroom
4elvlierbloesemlimonadesiroop
200gamarenekersen+ wat siroop om te versieren
ook nodig: springvormvan 20 cm Ø, ingevet en bodem met bakpapier bekleed
instructies
Verwarm de oven voor op 170 Cº.
Splits 4 eieren en voeg de 2 hele eieren toe aan de kom met de dooiers. Klop de eiwitten in een schone kom met de mixer tot matig stijve pieken.
Klop in een andere kom de boter en suiker tot een glad en romig mengsel. Klop het dooiermengsel geleidelijk door het botermengsel en klop steeds goed na elke toevoeging.
Klop de limoenrasp en het -sap, het amandelmeel en de polenta erdoor. Schep met een metalen lepel eerst een beetje geklopt eiwit erdoor en daarna de rest. Schep het beslag voorzichtig in de bakvorm.
Bak de cake 60-70 min. in de oven tot een in het midden ingestoken houten satépen er schoon uitkomt. Stort op een rooster en laat afkoelen.
Klop intussen in een andere kom de slagroom en vloerbloesemsiroop met de mixer tot zachte pieken. Schep op de cake, verdeel de kersen erover en sprenkel er wat van het sap uit het blik over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: The Food Team. Fotografie: Toby Scott. Styling: Davina Perkins. Bewerking: Dosia Brewer