aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we deze week flink veel recepten ermee. Deze ovenschotel met kip breng je op smaak met pancetta, ui, tijm, bouillon, witte wijn en gekaramelliseerde vijgen.
kooktijd40 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
1elolijfolieextra vergine
2kipfiletsliefst met vel (vraag je slager)
70gpancettain blokjes
1rode uiin partjes
3vijgenin de lengte gehalveerd
2tlbasterdsuikerdonkerbruin
125mlwitte wijn
125mlkippenbouillon
2tlsherry- of rodewijnazijn
7tijmtakjes vers
instructies
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan of braadpan op hoog vuur. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze met het vel omlaag in 3 min. goudbruin. Keer ze en bak ze nog 3 min. Schep ze op een schaal.
Voeg de pancetta en ui toe aan de pan. Bak de pancetta op halfhoog vuur in ± 5 min. knapperig, onder regelmatig omscheppen. Schep het mengsel op het bord met de kip. Schenk het teveel aan vet uit de pan.
Bestrooi de snijvlakken van de vijgen met de suiker. Leg ze met de snijvlakken omlaag in de pan. Laat ze in 3 min. karamelliseren. Leg ze op een bord.
Schenk de wijn in de pan, laat op matig vuur 2 min. inkoken. Voeg de bouillon en azijn toe en laat 2 min. inkoken. Schep de kip en de pancetta weer in de pan. Strooi de tijm erover. Zet 30 min. in de oven of tot de kip gaar is. Voeg de vijgen toe en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol