aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
midden-oosters |
Naanbrood is een supersnel alternatief voor een pizzabodem. De tomatensaus laten we staan, in dit recept speelt muhammara de hoofdrol. De verkruimelde geitenkaas on top zorgt voor een heerlijk romig accent.
kooktijd20 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
1bakjemuhammaraMaza
2citroenenbio rasp + sap van 1 citroen
2bakjestuinkers
2pakjesnaanbrood280 g / s stuks per pak, naturel of knoflook-koriander
200gaspergetips
50gwalnotengrof gehakt
80ggeitenkaaszacht
paprikapoeder
olijfolie om te besprenkelen
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng intussen de muhammara met de helft van de citroenrasp, de helft van de tuinkers en citroensap naar smaak.
Bestrijk de naanbroden royaal met het muhammara mengsel. Verdeel de aspergetips en walnoten erover. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat paprikapoeder. Besprenkel royaal met olijfolie. Bak de naanpizza’s ± 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven bestrooi met de rest van de tuinkers, citroenrasp en peper en zout naar smaak en serveer meteen.