Vijgen kun je zowel met zoete- als hartige gerechten combineren. Omdat ze zo fijn zijn delen we een aantal heerlijke recepten ermee. Dit keer: vijgen-walnotenrol.
kooktijd15 minutesminutes
Opstijven2 hourshours
totale tijd2 hourshours15 minutesminutes
ingrediënten
100gvijgengedroogd
250mlrode wijn
½tlkaneel
snufjepiment
120gwalnotengeroosterd
poedersuiker
ook nodig:bakpapier
instructies
Snijd de vijgen in stukjes. Laat ze samen met de rode wijn, kaneel en piment ± 5 min. zacht koken in een steelpannetje. Laat 1 uur staan, van het vuur af. Laat ze daarna goed uitlekken. Pureer ze glad in een keukenmachine. Voeg de walnoten toe en hak ze grof erdoor. Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker. Schep het vijgenmengsel hierop en rol het papier op tot een rol. Omwikkel met plasticfolie en draai de uiteinden goed dicht. Laat in ± 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met blauwe kaas en crackers.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Ontbijt tip: muesli met vijgen ontbijt | 1 persoon 150 ml (vanille)yoghurt 1 verse vijg, in partjes 4 el granola handvol verse muntblaadjes honing Schenk de vanilleyoghurt in een kom. Verdeel hierover de partjes vijg, voeg de granola toe, bestrooi met muntblaadjes en bedruppel met honing.Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol