Dit gerecht is een en al zomers! Zoete-aardappelsalade, drumsticks met een spicy Surinaamse marinade en allerlei frisse kruiden. Neem je bordje mee de tuin in en ga er eens lekker voor zitten. Enjoy!
kooktijd20 minutesminutes
Oven/marineren1 hourhour
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
8elolijfolie extra vierge
2elketjap manis
2tlSurinaamse tomatensambal
1elSurinaamse kerrie massala
8kip drumsticksbio
700gzoete aardappelschoongeboend
2limoenen
2rode uienin dunne halve ringen
1peperrood, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
3elmuntfijngehakt
instructies
Meng voor de marinade 3 el olijfolie met de ketjap, de sambal, de kerrie en zout naar smaak. Schep de kipdrumsticks door de marinade en laat 30 min. afgedekt marineren.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in dunne plakjes van 1-2 mm. Kook ze 1 min. in kokend water met zout. Giet de aardappelplakjes af en spoel ze onder stromend water snel koud. Spreid ze uit op een wijde schaal en bestrooi met wat zout.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers beide vruchten uit. Klop een vinaigrette van het limoensap, de -rasp en de resterende olijfolie. Schep er de rode ui, de rode peper en de munt door en breng op smaak met zout. Verdeel de vinaigrette over de aardappelplakjes en laat intrekken terwijl de kipdrumsticks worden gebakken.
Leg de kipdrumsticks op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze een laatste keer met marinade en bak de drumsticks in 30 min. mooi bruin en gaar. Serveer met de aardappelsalade.