aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Deze soul bowl met pittige kip zit tjokvol lekkere én gezonde ingrediënten en staat in een halfuur op tafel. Perfect voor een drukke dag. Vork in de aanslag!Probeer ook pittige kip met mangosalade.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
500grijstzwart
8kipdijfilets
90ggochujang*
3elolijfolie
1tlsesamolie
2tlsojasaus
½teenknoflookgeperst
2nashiperenin reepjes
3radijsjesin heel dunne plakjes
130gkimchi
40gspinazieblaadjes
10gshisoblaadjes groot, of Thaise basilicumblaadjes
4eierengebakken
om te bestrooien:zwart en wit sesamzaadgeroosterd
instructies
Kook de rijst in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wrijf intussen de stukken kip in met gochujang en olijfolie. Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur, of maak de barbecue aan. Gril de stukken kip 3 min., keer ze en gril ze in ± 4 min. gaar. Houd ze afgedekt warm.
Schep de rijst in een kom om met de sesamolie, sojasaus en knoflook. Snijd de kip in dikke repen. Schep de rijst in kommen. Verdeel er de kipreepjes, nashiperen, radijsjes, kimchi, spinazie, shiso en eieren over. Bestrooi met sesamzaad en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gochujang is gefermenteerde Koreaanse chilipasta. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de Oosterse supermarkt.Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer