Gezonde choco-sinastruffels zijn hét antwoord op een aanval van lekkere trek! En fijn: tegen dit hapje kun je dus gerust ja zeggen. Leuk om als culi-cadeau te geven of om helemaal voor jezelf te houden.
kooktijd35 minutesminutes
Opstijven2 hourshours
totale tijd2 hourshours35 minutesminutes
ingrediënten
3elchiazaadzwart, o.a. supermarkt en natuurwinkel
4elsinaasappelsapversgeperst
35gamandelengeroosterd, fijngehakt, plus 1 el extra
2tlsinaasappelraspbio
200gmedjooldadelsontpit, grof gehakt
45gkokosgeraspt
3elcacaopoeder
150gchocoladepuur, 85% cacao, in stukjes
instructies
Meng in een kleine kom het chiazaad met sinaasappelsap en laat 10 min. weken.
Voeg de amandelen toe aan het chiamengsel, sinaasappelrasp, de dadels, kokos en het cacaopoeder en mix alles goed. Draai met behulp van eetlepels 18 balletjes uit het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de chocolade smelten in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt).
Wentel steeds een balletje met behulp van een vork door de gesmolten chocolade. Schep het ook uit de warme chocolade met behulp van de vork, laat kort erboven uitlekken en zet dan over op de geprepareerde bakplaat. Bestrooi ze met de fijngehakte amandelen en laat opstijven (in de koelkast als het erg warm is).
In een luchtdicht afsluitbare doos op een koele plek blijven de truffels 2 weken goed.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Michelle Southan en Tracy Rutherford. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Emma Braz. Bewerking: Trudelies Schouten