aantal 18 |
hapje |
doordeweeks |
aziatisch |
vegetarisch
De titel van het recept verklapt het al: dit gerechtje zit barstensvol kleur! Gele courgette, rode paprika, wat biet en winterwortel. Een feestelijk hapje voor de lunch of als starter van een kleurrijk diner.
Wil je ook sushi met vis op tafel? Maak er dan sushiterrine met spicy zalm bij!
kooktijd35 minutesminutes
Afkoelen15 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
110gquinoarood, natuurwinkel
1elrijstazijn
2tlsesamoliegeroosterd
1bietmiddelgroot, rauw, geschild
½winterwortelklein, of 1 boswortel, geschrapt
1paprikarood, zonder zaadlijsten
½courgettegeel
½avocadorijp
1elcitroensap
3norivellentoko, supermarkt of Japanse winkel
voor erbij:tamarinatuurwinkel
ook nodig:juliennesnijder of mandolinesushimatje
instructies
Kook de quinoa in 220 ml water op matig vuur in ± 15 min. met de deksel op de pan tot alle vloeistof is opgenomen. Doe in een grote kom en breng op smaak met wat zout. Sprenkel de azijn en sesamolie erover. Schep om met een grote lepel en laat afkoelen.
Snijd intussen de biet, wortel en courgette met een juliennesnijder of op de mandoline in lange, dunne reepjes. Snijd de avocado met een scherp mes in lange, dunne reepjes. Doe de avocado in een kom en besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Leg een vel nori met de glimmende kant omlaag op een bamboe sushimatje. Breng met bevochtigde handen 1/3 van de quinoa aan op de nori maar laat 6 cm onbedekt langs de verste rand. Breng een derde van de groenten aan in een rij over het midden van de quinoa. Bevochtig de onbedekte rand van de nori. Rol de quinoa stevig op rond de groentevulling met behulp van het sushimatje. Maak zo 3 sushirollen. Snijd elke rol met een goed scherp mes in zes plakjes. Serveer met tamari.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Michelle Southan en Tracy Ruther Ford. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Emma Braz. Bewerking: Trudelies Schouten