Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Zet op een bakplaat en bak ± 15 min. tot het deeg licht kleurt. Laat in 5 min. iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes. Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem. Strooi de geitenkaas en tijm erover.
Schakel de oventemperatuur terug tot 170ºC. Roer in een kom de eieren los met de room en wat zout en peper. Schenk voorzichtig uit over de pompoen. Bak de pompoentaart ± 30 min. tot de vulling is gestold. Bestrooi de pompentaart met zout en peper en serveer met de sla.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: John Henseler. Bewerking: Dosia Brewer