aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, kerst |
italiaans |
De Australische chef Matt Moran is verknocht aan de Italiaanse keuken. Naast tarwe, waar ze pizzabodems en pasta’s van maken, gebruiken Italianen nog veel meer granen. Maïs bijvoorbeeld, om polenta van te maken. En daar maakt Matt heerlijke paddenstoelen bij klaar.Van polenta kun je ook heerlijke frietjes of krokante balletjes met gorgonzola maken.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1¾lmelk
250gpolentasnelkook
50gboter
60gParmezaanse kaasversgeraspt
½bosjedragonblaadjes gerist en fijngesneden
120ggorgonzola dolcein stukjes
4elolijfolieextra vergine
200gkastanjechampignonsgehalveerd
200gshii-takegehalveerd
200gnameko- of shii-takegehalveerd
4weidechampignonsbijgesneden
½bosjetijmblaadjes gerist
gremolata
1bosjebladpeterseliefijngesneden
1citroenbio, rasp
3elpijnboompittengeroosterd en fijngehakt
instructies
Breng in een grote steelpan met dikke bodem de melk aan de kook op hoog vuur. Voeg onder voortdurend roeren de polenta in een dun straaltje toe en blijf roeren tot een dik en glad mengsel. Zet het vuur laag en roer nog 8-10 min. tot de polenta gaar is. Klop de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Meng de dragon en gorgonzola erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen met de tijm toe en bak al omscheppend 4-5 min. tot ze gaar en bruin zijn. Voeg zout en peper toe. Meng voor de gremolata de peterselie, citroenrasp en pijnboompitjes in een kom. Schep de polenta over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en gremolata erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Matt Moran. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol