aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Tijd om je ‘lunchbox’ een upgrade te geven. Maak thuis een voorraad en varieer met verschillende groenten per bakje. Wat dacht je van maïs? Of bimi? Na een kom van deze soep kun je er de rest van de middag weer tegenaan!
1plantjekoriandertoko worteltjes, steeltjes en blad fijngesneden
8cmkurkumawortelvers, natuurwinkel
1stengelcitroengras/serehalleen de kern, in stukjes
1chilipeperzonder zaadjes en fijngesneden
50gpinda’sgebrand
1eltamarindepuree
4elvissausplus extra voor erbij
1elsojasaus
250mlkippenbouillon
250mlkokosmelk
instructies
Hak voor de soepbasis het wit van de bosui, korianderworteltjes en -steeltjes, de kurkuma, het citroengras, de chilipeper, pinda’s, tamarinde, vissaus en sojasaus in ± 20 sec. fijn in een kleine keukenmachine. Geen kleine keukenmachine? Neem dan de staafmixer en voeg al wat van de bouillon toe. Voeg 125 ml van de bouillon toe en mix glad. Doe dan de resterende 125 ml bouillon erbij plus de kokosmelk en wat zout en peper en mix glad.
Schenk de soepbasis in een pan en verwarm 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg 2 l water toe en breng aan de kook, doe de noedels erbij en verwarm 1 min. tot ze beetgaar zijn. Doe de laatste minuut de maïskorrels en broccoli erbij.
Schep de soep in kommen. Strooi er korianderblaadjes over en het fijngesneden groen van de bosuitjes en verdeel over de soep. Serveer evt. met nog wat vissaus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Snijd de koriander – worteltjes, steeltjes en blad – fijn en doe het erbij. Fotografie: Alicia Taylor. Recept: Samantha Coutts. Styling: Kirsten Jenkins