aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
Een lepel yoghurt en wat frisse ananas-koriandersalsa is heerlijk bij deze kruidige wrap met chilistoof. Scheur de wraps aan tafel en gebruik een stuk om de chili op je vork te schuiven.
kooktijd30 minutesminutes
Stoven25 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
200guifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
300ghamlappenin dunne repen
2rode paprika’sin reepjes
1tlkomijnpoeder
1blik tomatenblokjes400 g
1vleesbouillontablet
1blik black eyed bonen400 g, uitgelekt en afgespoeld
1blik zwarte bonen400 g, uitgelekt en afgespoeld
½verse ananas
1kleine rode uifijngesneden
1bosje koriandergrof gehakt
8kleine meergranen tortilla wraps
1krop ijsbergslain reepjes
100gGriekse yoghurt
chilipoeder naar smaak
instructies
Verwarm in een braadpan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook 1 min. Schep de hamrepen en paprika erdoor en bak 2-3 min. mee. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min.
Voeg de tomatenstukjes en het bouillontablet toe. Vul het lege blik tot de helft met water en schenk in de pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de chili 25 min. afgedekt.
Voeg de bonen toe en verwarm nog 7-10 min. tot een dikke chilistoof ontstaat. Schil intussen de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in blokjes. Meng met de ui en de helft van de koriander.
Verwarm de wraps. Leg ze op 4 borden. Verdeel de sla erover en schep de chilistoof erop. Maak af met een lepel yoghurt en chilipoeder naar smaak. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de ananassalsa.