aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
Deze minestrone is de Italiaanse keuken perfect in z’n eenvoud. Het geheim? Écht goede ingrediënten: weinig in aantal, maar wel van superkwaliteit. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!Probeer ook deze fantastische paddenstoelenminestrone met gnocchi.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
pesto
1bosjebasilicumblaadjes geplukt
3elpijnboompittengeroosterd
1teenknoflookgeperst
125mlolijfolieextra vergine
50gParmezaanse kaasversgeraspt
minestrone
4elolijfolie
1uifijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
1preialleen het wit, in ringen van 1½ cm
2aardappelskruimig, Desiree, geschild, in blokjes van 1½ cm
2wortelsgroot, in blokjes van 1½ cm
3stengelsbleekselderijin plakjes van 1½ cm
500gkievitsbonenvers (borlottibonen), gedopt
200gparelgort
100gtomatenpuree
250mlwitte wijn
2lkippen- of groentebouillon
½bosjemarjoleinblaadjes geplukt
½bosjeoreganoblaadjes geplukt
1bosjebladpeterselieblaadjes geplukt
instructies
Maak de pesto: blancheer de basilicum 10 sec. in kokend water. Laat afkoelen in een kom met ijskoud water. Giet af. Doe de basilicum met de pijnboompitjes, knoflook, de olijfolie en de geraspte kaas in de kom van een keukenmachine of mixer en mix fijn. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Verhit de 4 el olijfolie op matig vuur in een grote steelpan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en prei al omscheppend ± 4 min. Voeg de aardappels, wortel, bleekselderij en bonen toe en schep ze 2-3 min. om. Voeg de parelgort en tomatenpuree toe en schep 2-3 min. om. Schenk de wijn erbij en laat ± 3 min. zachtjes koken en voor de helft inkoken terwijl je met een pollepel over de bodem van de pan schraapt.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep ongeveer 1 uur trekken op laag vuur (of tot de bonen gaar zijn). Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de marjolein, oregano en peterselie blaadjes erdoor. Verdeel over kommen en serveer met de pesto.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Matt Moran. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol