Leve de veelzijdigheid van groenten! Met een koelkastla vol groenten kom je de week makkelijk en gezond door!
ingrediënten
250glinzenzwart of groen, bijv. beluga- of le puy-linzen
500gmini-bietjesgekookt
gemengde kruidenbijv. peterselie, kervel en dragon, 3 takjes van elk
50gkappertjesuitgelekt en vocht opgevangen
4snedenzuurdesembrooddik
2bollenbuffelmozzarellaà 250 g, in stukjes gescheurd
100gjonge slabijv. babyboerenkool
instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de linzen af en kook ze in ruim water gaar in 20-25 min. Roer regelmatig en check tegen het einde hoeveel beet ze hebben, kook ze niet kapot.
Snijd de bietjes doormidden, meng ze met flink wat olijfolie, peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Rooster ze 15 min. in de oven. Ze zijn al gaar, dus het gaat erom dat ze kleur krijgen en meer smaak.
Pluk intussen de blaadjes van de kruiden. Pureer de kappertjes en de kruiden met 100 ml olie in een maatbeker. Breng op smaak met peper en zout en evt. wat kappertjesvocht.
Bestrijk het brood met olijfolie. Bestrooi met wat zout en rooster het brood in de oven in een paar minuten krokant en goudbruin. Giet de linzen goed af, meng ze met de bietjes en breng op smaak met de salsa verde en evt. nog wat extra olie en zout en peper. Verdeel de mozzarella erover.
Leg het brood op een schaal en schep de salade erop. Het vocht uit de salade wordt opgenomen door het brood. Verdeel dan de sla erover.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten