aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, zomer |
mediterraans |
Een hele vis uit de oven kan er net zo feestelijk en rijk uitzien als een groot stuk vlees. Deze hele zeebaars is lekker gemarineerd en wordt geserveerd met pompoen en paprika.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
Oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
1hele zeebaars*± 1,6 kilo, schoongemaakt, schubben verwijderd, evt. kop verwijderd
2tlgerookt paprikapoeder
3elolijfolie + extra voor het invetten
4takjes rozemarijn
2uienin ringen
25zwarte olijvengrof gehakt
1citroenin plakjes
500gpompoengeschild, zaden verwijderd, in heel dunne plakken
2rode paprika’szaadlijsten verwijderd, in dunne repen
100mlwitte wijn
instructies
Voorbereiden: (kan ± 8 uur van tevoren) snijd het vel van de hele zeebaars een paar keer in. Meng het paprikapoeder, 1 flinke tl zeezout en wat versgemalen peper met de olijfolie. Wrijf de vis van binnen en buiten hiermee. Vul de holte met 3 takjes rozemarijn, de helft van de ui, een derde van de olijven en de citroen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Schep de rest van het oliemengsel door de pompoen, paprika, rest rozemarijn, ui en olijven en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden: begin een uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 225ºC. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel het pompoenmengsel over de ovenschaal en bak het in het midden van de oven ± 8 min. Schep halverwege even door elkaar. Leg de vis op het mengsel en schenk de wijn eromheen. Bak de vis in 30-40 min.. (afhankelijk van dikte en grootte) gaar, of tot het visvlees in het dikste deel net ondoorzichtig is. Serveer met de pompoen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Of neem 2 kleinere zeebaarzen.Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol