aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Panzanella is een klassieke Italiaanse broodsalade met tomaten en oud brood. Nog lekkerder met burrata en avocado! En kun je geen burrata vinden? Goede buffelmozzarella is er ook heerlijk bij.
ingrediënten
600gcherrytomaten aan de tak
8snedenoud brood(bijv. ciabatta of zuurdesem), in blokjes
1rode uidunne ringen
2elrodewijnazijn
1bosjebasilicum
2avocado’srijp
250gsaladegemengd, bijv. babyboerenkool en frisee
250gburratasupermarkt of kaaswinkel
olijfolieextra vergine
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd alle tomaten doormidden en de helft ervan in stukjes. Meng de tomaatstukjes met de broodblokjes en een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Verdeel het broodmengsel over een bakplaat en bak in 15 min. goudbruin. Schep af en toe om.
Meng de uien met de azijn en laat 2-3 min. marineren.
Snijd de avocado’s in de lengte door, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de tomaathelften met de avocado en ui en besprenkel met olie.
Neem het brood met de tomaatjes uit de oven en laat kort afkoelen. Meng dan met het avocadomengsel en voeg bijna alle basilicumblaadjes toe en laat nog een paar minuten staan zodat het brood de smaken kan opnemen. Breng op smaak met peper, zout en evt. meer azijn en olijfolie.
Verdeel de sla over de borden, verdeel het broodmengsel erover. Scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met nog wat basilicum.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Lars Hamer. Styling: Annemieke Paarlberg. Fotografie: Jeroen van der Spek. Bewerking: Trudelies Schouten