Bij dit visgerecht serveer je frisse yoghurtsaus met pittige peper en spicy komijn. Het openen van zo’n kabeljauwpakketje zorgt voor een extra feestelijk effect op elk diner.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
6elGriekse yoghurt
2-3elkorianderblaadjesgrof gehakt + extra takjes voor de garnering
1rode peperin ringetjes
1tlkomijnzaadjes of 1/2 tl komijnpoeder
1/2 kleine biocitroensap en rasp
1/2rode uiin filnterdunne ringen
6dikke stukken kablejauwfilet a ± 200 g
evt. extra citroenpartjes
voor erbij sesamolie
instructies
Voorbereiden:
(kan 3 uur van tevoren)
Knip van bakpapier 6 ruime stukken. Meng de yoghurt met de gehakte koriander, helft van de rode peper, komijnzaad, zout, vergemalen peper en citroensap en -rasp. Verdeel de helft van de ui over de stukken bakpapier. Bestrooi de visfilets licht met zout en peper en wrijf ze aan een kant in met deel van het yoghurtmengsel en verdeel de rest van de ui erover. Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
(begin 1 uur van tevoren)
Verwarm de oven voor op 120. Gaar de pakketjes op een bakplaat 35-40 min. in het midden van de oven.
Garneer met de rest van koriander, rode peper en evt. citroenpartjes. Sprenkel over elk pakketje een paar druppels sesamolie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol