aantal 6 |
hoofdgerecht |
zomer |
midden-oosters |
Neem de tabouleh en een citroen los mee en stel je salade ter plekke samen. Het vlees verwarm je in een… tostigrill! Vegavariant: met tofoe of halloumi.
kooktijd40 minutesminutes
marineren10 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
4elrijstmoutstroop (natuurwinkel)
1elgranaatappelmelasse*
2tlsumak*
1eloreganogedroogd
400gprocureurvarkensschouder of -nek, in lange, dunne repen
ook nodig:satéprikkers
tabouleh
1bosjemuntblaadjes fijngesneden + extra als garnering
1bosjebladpeterselieblad fijngesneden
½bloemkoolzonder stronk, in roosjes
1broccolizonder stronk, in roosjes
2citroenenbio, sap en rasp
3elolijfolieextra vergine
500gkerstomaatjesgehalveerd
80gtamari-amandelen*grof gehakt + extra als garnering
instructies
Meng in een kom de rijstmoutstroop met de granaatappelmelasse, sumak, oregano en wat zout en peper. Schep de procureur hiermee om. Laat 10 min. intrekken en rijg telkens 1 lange reep al zigzaggend aan een spies.
Leg intussen de kruiden voor de tabouleh in een kom ijskoud water. Laat 5 min. weken en giet af. Hak de bloemkool en broccoli in de keukenmachine tot kruim ter grootte van couscous. Schep in een kom en meng met de kruiden, de citroenrasp en het -sap, de olie, tomaatjes, amandelen, wat zout en peper.
Verhit een grillpan op matig vuur of maak de barbecue aan. Gril de vleesspiesen in ± 4 min. gaar terwijl je ze regelmatig keert en met extra marinade bestrijkt. Schep op een bord en laat 5 min. rusten. Serveer met de tabouleh, extra munt en amandelen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Granaatappelmelasse en sumak koop je bij mediterrane winkels of online. Tamari-amandelen zijn te koop bij sommige natuurwinkels.
Of maak ze zelf: verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak witte amandelen zachtjes goudbruin. Voeg 1½-2 el tamari (natuurwinkel) toe en warm 1 min. mee. Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten