Bart van Olphen weet álles over Zeeuwe mosselen. Ook hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. In een taco bijvoorbeeld, met daarbij zachte avocado, pittig jalapeño en zoete maïs.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
beslag
150gbloemgezeefd
1tlbakpoeder
1ei
200mlmelk
saus
3elyoghurt
3elcrème fraîche
½citroensap en rasp
1elpiripirisaus
overige ingrediënten
zonnebloemolieom te frituren
12tortillawrapsklein
400gmosselvleesgekookt
12ijsbergslabaderengewassen
1rode uiin ringen gesneden
2tomatenzaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
1bosuiin ringen gesneden
2elmaïskorrelsuit blik
1avocadoontpit, vruchtvlees uit de schil geschept en in blokjes gesneden
Verhit zonnebloemolie in een frituurpan tot 180 °C.
Meng voor het beslag de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng beetje bij beetje de melk erdoor en vervolgens al kloppend met de garde het ei. Klop tot je een glad beslag hebt. Voeg wat zout toe en zet het beslag 20-30 minuten in de koelkast, zodat het iets steviger wordt. Meng voor de saus de yoghurt, de crème fraîche, het citroenrasp en de piripiri door elkaar. Breng op smaak met zout. Zet de saus apart.
Verwarm de wraps in een droge koekenpan 1 minuut aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet apart.
Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Haal ze door het beslag en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de tortilla’s op een platte schaal en beleg ze met de sla, mosselen, ui, tomaten, bosui, maïs, avocado, jalapeño en koriander. Sprenkel er wat saus over en strooi de limoenrasp erover. Serveer de tortilla’s met partjes limoen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus.