Tijd voor Zeeuwse mosselen met een Aziatische twist! Dit recept komt uit het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen, die maar al te graag aan de slag gaat met dit ingrediënt.
¼komkommerzaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
¼wortelin dunne reepjes gesneden
¼rettichin dunne reepjes gesneden
2bosuienin dunne reepjes (alleen de steel en onderkant eraf gesneden)
50gtaugé
250gmosselvleesgekookt
handvolkoriandergehakt
handvolThaise basilicumgehakt
1limoenin partjes
instructies
Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.
Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.
Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel doormidden voordat je ze serveert.
Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept: Bart van Olphen. Fotografie: David Loftus.